Skip Navigation or Skip to Content
logo
Updates

2022-2023: Odaschool Sluit project “aardse extremen” af met tentoonstelling en inzamelingsactie

De kinderen van groep 7 en 8 de afgelopen weken druk bezig geweest met het project ‘aardse extremen’. Op vrijdagmiddag 10 februari mochten de leerlingen hun vergaarde kennis delen met familieleden. Tegelijkertijd organiseerde de school een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

De leerlingen zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met verschillende natuurrampen zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami’s, tornado’s en modderstromen. In hun klaslokalen waren overal muurkranten te vinden met allerlei interessante feitjes, puzzels en quizzen over deze levensgevaarlijke fenomenen. Daarnaast hadden de kinderen van groep acht presentaties gemaakt, waarin ze bijvoorbeeld uitlegden hoe je jezelf de grootste overlevingskans kunt geven – mocht er hier een natuurramp plaatsvinden.

Daarnaast was er een vulkanententoonstelling, waarbij allerlei zelfgemaakte vulkanen te zien waren. Er waren een heleboel verschillende creaties te zien: van lang en hoog, tot kort en breed en met een breed palet aan kleuren. Janneke Schaap, leerkracht van groep 7A, blikt terug op het project: “We zijn een aantal weken geleden begonnen met het project en de kinderen hebben hard gewerkt om hun ouders hun werk te laten zien.”

Inzamelingsactie
Het project kreeg eerder deze week een vervelende dimensie toen de wereld werd geschokt door de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. De Odaschool besloot daarop om iedereen op vrijdag meteen de kans te geven om te doneren aan Giro 555 door een donatiedoos bij de ingang van het gebouw te zetten. De vele bezoekers gaven gul. Daarnaast was er de mogelijkheid om een kop koffie of thee te drinken, waarbij de opbrengsten naar de slachtoffers van de ramp gaan.

“We hadden natuurlijk van tevoren nooit gedacht dat deze aardbeving er zou komen. Zeker niet op het moment dat we met dit project bezig waren. We leven ontzettend mee met alle slachtoffers”, vertelt Janneke. Volgens haar zijn de kinderen nog meer bewust geworden van de gevaren die de natuur met zich mee kan brengen: “Ze wisten al wat al deze aardse extremen konden veroorzaken, maar na de aardbeving is het ze nog duidelijker geworden.”

Doneren
Mensen kunnen nog steeds de slachtoffers helpen door te doneren op Giro 555. Met dit geld kan het Rode Kruis in het rampgebied op zoek gaan naar mensen die nog onder het puin liggen en eerste hulp aanbieden aan mensen die het nodig hebben.

kijk op: Odaschool sluit project ‘aardse extremen’ af met tentoonstelling en inzamelingsactie – De MooiRooiKrant